De hockey basistechnieken met de Fantastick

Begin je met hockeyen? Dan leer je eerst hoe je je hockeystick moet vasthouden. Binnen de hockeysport is de grip van de handen op de stick belangrijk. Er zijn verschillende grepen voor de verschillende technieken. De eerste technieken die aangeleerd worden bij jonge kinderen zijn drijven, pushen en dribbelen. Een verkeerde grip kan gevolgen hebben voor de hele beweging.

Met de Fantastick is de basisgreep van hockey gemakkelijker en leuker aan te leren door de speciale vormen en tekens van de Fantastick. Met de unieke Dribble Grip kan je makkelijk en leuk oefenen hoe de rechterhand losjes, als een kokertje, om de stick houdt. Ook heeft de Fantastick een speciaal kuiltje ‘de Smile’ die het dribbelen makkelijker maakt omdat de bal makkelijker is mee te nemen door het haakje. In de instructiefilm hiernaast kan je zien hoe je met de Fantastick de basistechnieken aan kunt leren.

Spelenderwijs

Om hockey ook thuis op een leuke manier te oefenen heeft Fantastick de Pingelplaat ontwikkeld. De pingelplaat is een mat van 95cm X 95cm waarop de kinderen de dribbeltechniek op een leuke wijze thuis, binnen en buiten kunnen oefenen. Volg met de bal en stick de figuren die op de mat staan.

Om zoveel mogelijk jonge kinderen kennis te laten maken met hockey geven wij Fantastick clinics op scholen, BSO’s, verenigingen en tijdens evenementen. Deze introductie clinic is speciaal gemaakt voor de allerjongste jeugd; 4-7 jarigen. Hoofdthema van een Fantastick clinic is plezierbeleving. Tijdens deze de clinic worden de hockeybasistechnieken; drijven, mikken en dribbelen spelenderwijs geoefend met de Fantastick.

JOIN THE FUN!

Ook een Fantastick clinic?